Bemutatkozás

 • Célunk egy összetartó, családias közösség kialakítása, – ahol a gyermek a legnagyobb érték,- tagjai szükségesnek és fontosnak tartják a személyes képességek kibontakoztatását, a lelki harmónián és az emberi értékeken alapuló minőségi élet megalapozását és fenntartását. A ránk bízott gyermekek érzelemközpontú, közvetlen, személyre szabott gondozást, nevelést kapnak életkori igényeiknek megfelelően. Nyitottá és érzékennyé tesszük őket egymás iránt, a természet iránt, az önálló kreatív alkotás iránt, szeretet és örömközpontú légkört biztosítva számukra. A kis létszámú csoportokban tapasztalt, jól képzett, szívvel, lélekkel dolgozó, kisgyermeknevelők és óvodapedagógusok teremtik ezt meg.

  Célközönségünk elsősorban a különleges képességű vagy extra szenzitív gyermekek, akiket újgenerációs gyermekeknek is nevez a szakirodalom. Fejlesztő központunkban értő továbbfejlesztést, támogató, motiváló tehetséggondozást nyújtunk számukra, az általunk feltárt részképesség lemaradásaikban felzárkóztatjuk őket, a hiányosságaikat pótoljuk.  Ehhez a megfelelő szakemberek állnak rendelkezésünkre. A szülőknek nevelési tanácsadással és kooperatív beszélgetésekkel, kerekasztal fórummal igyekszünk segítő kezet nyújtani.

  Pedagógiai programunkban kiemelt szerepe van a kompetenciák fejlesztésének, a művészeteknek, kreativitásnak, az egészséges önbizalom és önértékelés kialakításának, a szorongás oldásának, a lelki szabadságnak valamint a testi egészségnek. Pedagógiai alapszemléletünk, hogy stabil, önálló, kreatív, közösségben jól együttműködő testileg, lelkileg és szellemileg egészséges, erős gyermekeket engedhessünk útjukra a „nagy betűs” életbe. 

  Fontosnak tartjuk az életszerű, tapasztalati úton való tanítást, az élet valós helyzeteire való felkészítést.

 • Hitvallásunkat az alábbi vers szemléletesen fogalmazza meg
  Egy élet a kezedben

  Ha a gyerekek kritizálva élnek,
  Megtanulják, milyen megbélyegzettnek lenni.
  Ha a gyerekek ellenségeskedésben élnek,
  Megtanulnak veszekedni.
  Ha a gyerekek kicsúfolva élnek,
  Megtanulnak szégyenlősnek lenni.
  Ha a gyerekek megszégyenítve élnek,
  Megtanulnak bűnösnek lenni.
  Ha a gyerekek toleráns légkörben élnek,
  Megtanulnak türelmesnek lenni.
  Ha a gyerekek bátorítva élnek,
  Megtanulnak bizalommal lenni.
  Ha a gyerekek megdicsérve élnek,
  Megtanulják megbecsülve érezni magukat.
  Ha a gyerekek méltóságban élnek,
  Megtanulják az igazságot.
  Ha a gyerekek biztonságban érzik magukat,
  Megtanulnak hinni.
  Ha a gyerekek hitelesen élnek,
  Megtanulják mit jelent szeretni.
  Ha a gyerekek elfogadva és barátságban élnek,
  Megtanulják megkeresni a szeretetet a világban.

  Hogyan élnek a te gyerekeid?

  (Dorothy Law Holtz)