top of page

Bölcsődei Programunk

1-3 éves gyermekek részére

Családi bölcsődénk négy, kis létszámú (7-8 gyermek) csoportból áll. Minden csoportban két kisgyermeknevelő gondoskodik a kisgyermekek ellátásáról, a biztonságos és kielégítő játéktevékenységéről. Elegendő teret alakítottunk ki a nagymozgásos tevékenységekhez a picik számára, bent a tornateremben és kint az udvaron egyaránt.

Mivel a kisgyermek alaptevékenysége a játék, ezért egész nap folyamán biztosítjuk a változatos játéktevékenységek feltételeit, amelynek során fejlődik a gyermekek észlelése, érzékelése, mozgása, beszéde,
személyisége, közösségi élmények alapján a szocializációja.

 

Hisszük, hogy a kisgyermekeknek legfőképpen arra van szükségük, hogy minél többet mozogjanak, kommunikáljanak és minél többféle módon érzékeljék, tapasztalják a világot. A gyermekek a játéktevékenység közben szereznek tapasztalatokat, így fejlődnek képességeik és eközben alkalom nyílik a kisgyermeknevelők számára annak megfigyelésére, hogy milyen képességekkel, tulajdonságokkal, milyen szocializációval rendelkezik egy adott gyermek. 

2024/2025 bölcsődei év

van szabad helyünk!

A beszoktatások 2024. Augusztus közepén kezdődnek és várhatóan 2-3 hónapon át folyamatosan tartanak.

Egy héten csak egy új gyermeket szoktatunk be csoportonként, hogy megfelelő figyelem
jusson rá. 
Természetesen van lehetőség év közbeni beszoktatásra is, ez esetben is kérjük, hogy a jelentkezést mielőbb adjátok le, hogy számolni tudjunk az éves csoportlétszámokkal. A beszoktatás menete itt olvasható részletesen.

10.jpg

Történetünk

Mindig az motivált, ha nem csak önmagamért, hanem egy közösségért dolgoztam. Mindig az lelkesített, ha valami értékes és hasznos ügyért tudtam tevékenykedni. Ez a “küldetés tudat” folyamatosan munkál bennem. A Kristály Cseppekben nem csak a kisgyermekek megőrzése és napközbeni ellátása a célom, hanem holisztikus szemlélettel, teljes rendszerként tekintek a családokra és keresem, hogy mivel, hogyan lehetünk a leginkább hasznukra. Szeretnék itt egy igazi, összetartó közösséget kialakítani.
 
Korábban óvodában, iskolában is gondolkoztam, de végül azért bölcsődét alapítottam, mert ott alakul az ember lelke és tudata a legintenzívebben. Remélem, hogy a Kristály Cseppek bölcsődében meg tudjuk mutatni azt a jövőképet, értékrendet, amiben mi hiszünk. Abban is hiszek, hogy amennyiben ez megvalósul, az előnyére válik a gyermekeknek, és rajtuk keresztül, közvetetten a családoknak, így a közösségünknek és a világnak is.
Volt egy olyan vízióm évekkel ezelőtt, - amikor a csecsemő és kisgyermek nevelő képzésre jártam, - ahol egy göndör, barna hajú kislányt tisztáztam majd fésülgettem a tükör előtt, ahogy néztem őt a tükörből és eközben egy csodálatos, bizalomteljes szeretethullám járta át az egész valómat. Abban a pillanatban tudtam, egy ilyen helyet szeretnék létrehozni, ahol ugyanilyen idilli légkört és pozitív energiát lehet megkapni, átélni, mint amit akkor és ott megéreztem.
 

A gyerekek viselkedése tükrözi a szülőknél lévő nehézségeket, ezen tudunk segíteni, ha megfigyeljük a viselkedést és visszajelzünk a szülőknek, ha valami olyan dolgot tapasztalunk, ami messzebb mutat az indokoltnál. A szülőkkel együttműködve tudunk a leghatékonyabban kisgyermeket jól nevelni.
 
Hiszem, hogy mindannyian hozzuk magunkkal az előző életbeli tapasztalásaikat, hogy a föld rezgése hat ránk, és mi is vissza hatunk rá az egyéni rezgésünkkel. Kisgyerekkoromban volt egy kedvenc helyem - a Lánka patak fölé hajló fűzfa tetején - ahol mindig megnyugodtam, jól éreztem magam, ahol fel tudtam töltődni, és meggyőződésem, hogy ilyen helyek léteznek - érzem, hogy a Kristály Cseppek is ilyen hely. A bölcsőde épülete egy Szent György vonal kereszteződésre épült, egy különleges, nagyon tiszta energiákkal rendelkező hely. 

Geri-Nagy Dóra - Alapító

Napirend

  • 07:30-08:15 - Érkező gyermekek fogadása, kézmosás, játék

  • 08:15-08:30 - Készülődés reggelihez, tisztázás, WC, kézmosás

  • 08:30-09:00 - Reggeli

  • 09:00-09:45 - Szabad játék, hangolódás

  • 10:00-10:15 - Tízórai

  • 10:15-11:15 - Levegőzés (időjárástól függően), szabad játék

  • 11:15-11:30 - Készülődés az ebédhez

  • 11:30-12:00 - Ebéd

  • 12:00-12:15 - Készülődés az alváshoz

  • 12:15-14:30 - Csendes pihenő

  • 14:30-14:45 - Készülődés uzsonnához

  • 14:45-15:00 - Uzsonna

  • 15:00-15:15 - Készülődés, öltözködés

  • 15:15-16:50 - Szülők folyamatos érkezése, távozás
     

A napirend rugalmas, az időjárástól függően vagy más felmerülő rendkívüli körülmény esetén fentitől eltérhet.

A napi és hetirendet a gyermekcsoportok nevelői alakítják ki a helyi adottságoknak, igényeknek, lehetőségeknek, hagyományoknak, egyéni fejlettségek figyelembevételével.

Kisgyermek Nevelőink

Jelentkezés

Kérjük, add meg elérhetőségeidet, és 2 munkanapon belül felvesszük Veled a kapcsolatot.

bottom of page