Családállítás

 • Időpont
  2024. 02. 17. szombat 10:00 - 18:00

  A családállításról röviden

   Bert Hellinger (1925. 12. 16.-2019. 09. 19) német pszichoterapeuta tette népszerűvé a családállítás módszerét, aki filozófiát, teológiát és pedagógiát tanult. Tanulmányai után 16 éven át, egy katolikus misszionárius rend tagjaként, Dél-Afrikában dolgozott a zuluknál. Itt figyelte meg, hogy a természeti népeknél milyen nagy jelentősége és gyógyító ereje van az ősök tiszteletének. Megfigyelte, hogy a családokban ősi törvények uralkodnak és ha ezeket bármely családtag megsérti, akkor felborul a családi egyensúly és a tagok között feszültség, ellenséges érzelmek, betegségek, diszfunkcionális működés lesz jelen. 

  A gyerekek, az esetek többségében, a családban tünethordozók. Diszfunkcionális működésük azt jelzi, hogy a családban felborult az egyensúly és működésükkel ennek visszaállítására törekednek.

   A családban uralkodó ősi törvények:

  1. odatartozás joga (minden családtagot a családhoz tartozónak kell elismerni)
  2. a hely hierarchiája (Minden tagnak megvan a családban neki rendeltetett hely, ami nem cserélhető fel más helyével és hierarchikus rendszerre épül)
  3. a nehéz sorssal való azonosulás (terhek átvétele a felmenőktől azzal a mágikus hittel, hogy sorsukat ezzel könnyebbé tudjuk tenni)

   

  Hogyan működik a családállítás?

  Rendszerben szemlél és nem egyedülállóként.

  A rendszerszemlélet is magáénak vallja azt a nézetet, miszerint az ember nem önmagában létező, hanem elválaszthatatlan része a környezetének és minden hatás, amely kívülről éri az a személyiségét formálja. Elsőként a biológiai szüleinkkel kapcsolódunk, így életünk további részét a velük való viszonyunk fogja nagyban meghatározni. Továbbá hatással vannak életünkre a nevelő szüleink, nevelőink, az a viszonyrendszer, mely a családunkat jellemzi és a világban végbemenő folyamatok is hatnak ránk.

  A családállítás láthatóvá teszi a tudattalanunkban zajló érzelmi kötődések, működési módok, ismétlődő sémák mögöttes tartalmát és feloldja jelen életünkre tett nehezítő hatását.

   

  Tiszta tudatállapot

  A családállítás tudatmódosító szerek mellett nem alkalmazható módszer.

  Ilyenek az alkohol, drog vagy bármilyen pszichére ható gyógyszer (nyugtató, kedélyjavító, antidepresszáns), mely hatására az énvédő rendszered fellazul és olyan mély pszichés tartalmakat is felenged, melyek feldolgozására nem biztos, hogy készen állsz.

  Az állításban is enyhén módosult tudatállapotba kerülsz, mint amikor relaxálsz, autogén tréninget vagy meditációt végzel. Azonban ez egy kiélesedett érzékszervi állapot, mely alatt énvédő rendszered éber és azonnal jelez, ha túl nehéz, amit tapasztalsz. Így a folyamatból bármikor kiléphetsz és visszatérhetsz a normál tudatállapotodba.

  Saját állításod élményét javaslom ne értelmezd, beszéld szét az állítást követően. Aludj egyet anélkül, hogy elemezgetni kezded a történteket. Később, ha úgy érzed szívesen beszélnél róla, akkor tedd meg.

  Hogyan jelentkezz?

  Az állítás díja: 15 000Ft.

  Képviselőként adomány alapú a részvételed, vagyis akkora összeget fizess, amennyit az aktuális helyzeted enged és jó szívvel adsz. Ezt az összeget a helyszínen fizeted.

  Állítás esetén 5000Ft előleg befizetésével biztosítod a helyed, mely összegét legkésőbb február 10-ig utald el. A fennmaradó összeget (10.000Ft.) a helyszínen kp-ban fizeted.

  Ahova utalj: Némethné Földvári Éva Krisztina   10700684-54679582-51100005

  a megjegyzés rovatba írd be, február 17 állítás előleg

  vagy bankkártyával az alábbi link böngészőbe másolásával fizetheted:

  https://revolut.me/evakrinx0c

   

  Az esemény 10:00-kor kezdődik és a befejezés ideje az állítások számától függ, maximum 18:00-ig tart.

  Kérlek érkezz meg 15 perccel a kezdés előtt, hogy rá tudj hangolódni az eseményre.

  12:30 13:30 ebédszünet

  az állítások között 10 perc szünetek.

  Ételt-italt hozhatsz magaddal, van melegítési lehetőség.

  Parkolás ingyenes, könnyen találsz helyet a ház előtt és környező utcákban is, ha kocsival jössz.

  A cím, ahova várlak: 1037 Bp. Szerecsendió utca 20. Óbuda

   KristályCseppek Családi Bölcsődét keresd!

  Hívj, ha kérdésed van!

  Várlak szeretettel

  Krisztina tel: +36 70 600 7212

   

   Jelentkezés

    

  • Családállítás
   2024. 02. 17.