Somlai Kinga

Somlai Kinga

Somlai Kinga vagyok, 2019-ben végeztem a META-Don Bosco Technikum és Szakgimnáziumban, kisgyermekgondozó-nevelő szakon. Már tinédzser koromban nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon szeretek a gyerekekkel (leginkább a bölcsődei korcsoporttal) foglalkozni, kapcsolódni. Imádom figyelni, ahogy felfedezik a világot, de még jobban azt, ha ebből én is kivehetem a részem. 

A szakmám megszerzése után egy ideig bébiszitterként dolgoztam, amit hihetetlenül élveztem, mert olyan kötelék és bizalom alakult ki mind a gyermekekkel, mind a szülőkkel, amik valószínűleg egy életen át elkísérnek majd, hiszen csecsemőkoruktól egészen a bölcsődébe, majd az óvodába kerülésig elkísértem őket ezen a rögös, mindamellett gyönyörű úton. 

A Kristálycseppek bölcsődében 2022. februárjában kezdtem el dolgozni, és hamar éreztem azt a családias hangulatot, ami úgy gondolom, hogy számomra is, de a kisgyermekek számára is nagyon fontos. A csoportomban azon dolgozom, hogy megteremtsem a biztonságos környezetet ahhoz, hogy a gyerekek a legjobb mértékben fejlődhessenek mind érzelmileg, mind fizikailag. 

Fontos számomra, hogy a szülők lássák és érezzék, hogy a bölcsiben jó helyen, szeretetteljes közegben, izgalmas környezetben van gyermekük abban az időben, amit a nap folyamán külön töltenek el. A csoportomban fontos a napirend, a nap főbb eseményeinek állandósága, a biztonságot nyújtó keretek, de szeretek teret engedni a változatosságnak és a szabad játéknak is.